понеділок, 12 січня 2015 р.

Світ електронного навчання (продовжую пізнавати)...

Колекціями готових ресурсів сучасного вчителя вже не здивувати. Але дуже часто готові ресурси за разних обставин не влаштовують педагога, особливо педагога-новатора, який прагне досконало оволодіти роботою в різних програмних осередках для створення власних електронних ресурсів, що дозволили б організовувати навчальний процес в умовах конкретної школи, класу. Творчому вчителю завжди хочеться зробити щось самому, створити свої власні роботи або організувати освітню діяльність з використанням ІКТ. Для цього сьогодні є унікальна можливість користуватися спеціальними он-лайн - сервісами для створення власних інтерактивних матеріалів до конкретного уроку, проекту, позакласного заходу. Раніше я  писала у своєму блозі про використання сервісу LearningApps.org, а також  про Стрічку часу, яка створена завдяки сервісу Dipiti. Нещодавно довелося познайомитися ще з одним ресурсом, який, на мою думку, може бути використаний на уроках української мови та літератури. Це -  сервіс Tagul. За його допомогою можна візуалізувати текст у вигляді "хмари" слів, що дає можливість краще запам'ятовувати ключові слова, тренувати зорову пам'ять, розвивати творчі здібності учнів і зробити процес навчання ЦІКАВИМ!






3 коментарі :

  1. Нівроку попрацювали! За Вами не встигаю. Завтра буду мати чим поділитися з колегами, які проходять курси ВЕБ 2.0.Є чому повчитися!

    ВідповістиВидалити
  2. Пані Ірино, підкажіть, будь ласка, як ви змінювали мову у веб-сервісі Тагил, бо на офіційному сайті тексти тільки ангілйською сприймаються. Те, що пишу україснкьою мовою, закодовується у прямокутники, тобто мова не розпізнається?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пограйтеся з шрифтами. Не всякий шрифт розпізнає українську.

      Видалити