суботу, 21 лютого 2015 р.



Щороку 21 лютого ми відзначаємо День рідної мови. 
У світі налічується близько трьох тисяч мов. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська мова. Її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнана світом.
Ми, українці, пишаємося нашою милозвучною, багатою мовою. Рідна мова налічує понад 300 тисяч слів, за допомогою яких можна висловлювати найрізноманітніші думки, почуття. Усі слова зібрані й записані в спеціальні книги, які називаються словниками. Це – справжні скарбниці мовного багатства, народної мудрості; це – результат роботи багатьох  учених-мовознавців.
"З синівською сумлінністю, з дивовижною повнотою у словнику зібрано усе, що на той час вродило квітчасте поле живої української мови...Тільки любов здатна була звершити цей подвиг – звершити працю всеосяжну, завдяки якій у фантастичній лексичній щедрості, в багатющому духовному спектрі постало саме життя народу, постало у всьому розмаїтті, в усій достовірності дум і почуттів»,- говорив Олесь Гончар. 
             Подорожуючи Інтернетом, зустріла цікавий веб-ресурс "Словопис". 

«СловОпис» – це віртуальний словник цікавих рідковживаних українських слів: неологізмів, діалектизмів, архаїзмів, жаргонізмів тощо.
 Лише деякі з них "запозичила" у СловОпису й створила презентацію.
Думайте, розмовляйте, мрійте, пишіть, жартуйте, співайте, читайте рідною мовою!

Ірина Подлєсна's Slidely by Slidely Slideshow

1 коментар :

  1. Зі святом! Любити рідне слово можуть люди зі щирим серцем і світлими помислами. Цінуймо й плекаймо українське слово!

    ВідповістиВидалити