неділю, 30 серпня 2015 р.

"Хмарам" у Приазов'ї бути!

У науковій та вчительській спільноті  на часі питання використання Інтернет - технологій. Приазовські освітяни також намагаються не пасти задніх. І на  навчальний  рік, який стартує за два дні, заплановано чимало.
Так, 26 серпня пройшли засідання РМО, відбулося розширене засідання колегії відділу освіти. Уперше за свої 15 років роботи на педагогічній ниві мені довелося виступати перед такою кількістю директорів, головами райради та райдержадміністрації. Я поділилася досвідом використання хмарних технологій у своїй роботі. Чесно кажучи, зовсім не сподівалася, що цим питанням зацікавиться методичний кабінет, а тим більше, керівництво відділу освіти.
Для освіти хмарні технології мають суттєве значення, адже способів їхнього застосування можна знайти безліч! Вони радикальним чином змінюють навчальні заклади, навчально-виховний процес, природу освіти та її доступність.
В наш час дітям дуже важко зорієнтуватися в інформаційному просторі. Тому вони заглиблюються в соцмережі і, вибачте, виставляють фото, які зроблені в шкільному туалеті.  Але є ми з вами - учителі. І ми мусимо зорієнтувати своїх учнів у тому темному  лісі.
І нам, і нашим учням СЬОГОДНІ потрібен швидкісний Інтернет, нормальна робоча техніка, якісний контент. Бо вже завтра буде зовсім не блог, а щось інше, а про блоги ми з вами говоритимемо, як про раритет. Але це стане можливо лише, якщо ми будемо в пошуку, якщо ми не зупинимося, будемо вчитися, освоювати. Бо саме це – запорука нашого з вами професійного існування, нашого розвитку, запорука успіху наших учнів!

9 коментарів :

  1. Вітаю з новою перемогою! Зачепили слова про керівництво відділу освіти та методичний кабінет... Ми, методисти методичних кабінетів, не просто повинні зацікавлюватися впровадженням новітніх технологій, зокрема хмарних, не просто захоплюватися працею вчителя в цьому напрямі, а навчати та вести освітян за собою, аби навчально-виховний процес був ефективним, сучасним, цікавим. Жаль, що не всі методисти це розуміють. Дякую за Вашу наполегливість та прагнення бути вмотивованим педагогом. Легкого Вам шляху до омріяних вершин!

    ВідповістиВидалити
  2. Вам безмежно пощастило з керівником - Г.Корицькою. Впевнена, успіх не за горами...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вдячна за коментарі. Писала без підтексту, "чіпляти" нікого не хотіла (шуткую)! А з Галиною Романівною нам дійсно пощастило. Горить сама й запалює інших!

      Видалити
  3. Вітаю з особистою перемогою, бажаю зустрічати на шляху насправді зацікавлених інноваціями, творчих вчителів. Таких само,як і Ви.

    ВідповістиВидалити
  4. Відповіді
    1. Відверто, щиро, з надією.... Про насущне...
      Для Наталі Романич - про Вашу методичну діяльність звучало взірцем. Отак разом і горимо... Важливо, щоб не гасили. Проте, нас голими руками не візьмуть. Посередність само собою зникне. Тільки ще чекати й чекати. Contra spem spero...

      Видалити
  5. Дійсно, пані Ірино, щиро захоплююсь Вашою творчою діяльністю. Прагну запалити іскорку новизни в роботі словесників району, а Ви гарний приклад для наслідування. Моі коментарі - не критика, а щире захоплення освітянами, які впроваджують та підтримують інноваціі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З Вами, Наталіє, вашим колегам також пощастило. Для пересічного вчителя завжди важливі підтримка, розуміння...Кіровограде, ми з ВАМИ!

      Видалити
  6. Що додати? Розумнички! Так тримати! Першопрохідцям завжди важко, але хтось має бути першим.

    ВідповістиВидалити