четвер, 8 вересня 2016 р.

Вісті з уроку. Перший веб-квест на уроці: враження, результати,висновки

Сьогодні у рамках дня інформування населення Запорізької області з нагоди народин українського письменника, науковця Івана Франка, в Новоспаській ЗОШ учні 9 класу взяли участь у Франко - QUEST : віртуальна мандрівка життєвим та творчим шляхами І. Франка.
Урок-квест - це перший досвід дев’ятикласників. За 90 хвилин учні спробували свої сили, пройшовши маршрутом веб-квесту, дізналися більше про письменника. Емоціям не було меж. Відчуття змагання переповнювали і хлопчиків, і дівчат, здібних, і не дуже... Навіть Інтернет не підводив!  Свої враження від змагань залишали на спільній стіні linoit.
Аналізуючи свій (хоча й невеличкий) досвід використання веб-квестів у навчальній дяльності та позакласній роботі роблю висновок, що квест-технології приносять позитивні результати.
Розвиток уваги, спостережливості, вмінь шукати й аналізувати інформацію підвищує загальний рівень розвиненості моїх вихованців. І ким би не збиралися вони стати в майбутньому, який би фах не обрали, їм потрібно буде вміти швидко міркувати, діяти організовано, не губитися в інформаційному просторі. Впенена, що той учитель, який спробує створити та провести хоча б один такий веб-квест зі своїми учнями, одразу побачить в них позитивні зміни.









1 коментар :